Voor 2e keer winnaar De Weddenschap!

29-06-2017

Voor de tweede keer op rij heeft Groene Hart Rijnwoude in Hazerswoude-Dorp de winnaarstrofee van De Weddenschap in ontvangst genomen. Deze nationale leescampagne met ruim 5.000 deelnemende scholieren uit het hele land is een groot succes.

Met behulp van leescoaches, BN’ers, gaan leerlingen de weddenschap aan om in de periode van oktober tot en met april drie boeken per persoon te lezen. Ter motivatie ontvangen ze bij ieder gelezen boek een bemoedigingsmailbericht van hun eigen gekozen leescoach. De aftrap van de leescampagne in oktober 2016 werd op Rijnwoude opgeluisterd door leescoach Daan Boom, bekend van het televisieprogramma Streetlab. Hij ging de weddenschap ook aan en stimuleerde de leerlingen van Rijnwoude hetzelfde te doen.

Knappe prestatie
Tijdens de Rijnwoudse Cultuurdag 2017 kwamen Peter van Duijvenboden van Stichting Lezen en Jelmer Soes, schrijver van het Slash-boek Lichaam van licht, de prijzen uitreiken. De school heeft niet alleen de bokaal binnengesleept, maar heeft ook nog enkele individuele prijzen gewonnen. Maar liefst vijf leerlingen zijn in de prijzen gevallen. De prijzen, variërend van een boekenpakket tot toegangskaarten voor een pretpark, werden door Jelmer Soes overhandigd. De gelukkige prijswinnaars zijn: Lieke Scheltema, Roos Dam, Sofie Verkleij, Koen Blanken en Floor van Slooten.

Onder luid applaus kreeg mevrouw Timmermans, docent Nederlands, de trofee van Peter van Duijvenboden. Hij roemde de knappe prestatie van de relatief kleine school. Iedere leerling heeft de weddenschap aangenomen en bijna iedereen heeft de weddenschap gehaald. Mevrouw Timmermans heeft direct de weddenschap aangenomen om ook volgend jaar de bokaal binnen te slepen, ‘Drie op een rij’ is het doel voor komend schooljaar!

Positief effect taalontwikkeling
Wie meer leest, wordt beter in taal. Meer lezen heeft een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, grammatica, begrijpend lezen en schrijven. Vrij lezen op school en vrijetijdslezen thuis dragen bij aan de taalontwikkeling van leerlingen en daarom is Groene Hart Rijnwoude in oktober, bij de start van weer een nieuwe Weddenschap, zeker weer van de partij!