Officieel certificaat Engels met Anglia examen

10-04-2018

Ook dit jaar zullen de Anglia examens weer afgenomen worden op het Groene Hart Lyceum. Ruim 300 leerlingen van de klassen 1 t/m 6 doen op donderdag 12 april mee aan de examens op hun eigen niveau. Deze examens bieden de mogelijkheid om een officieel certificaat te halen voor Engels, en zorgen voor extra uitdaging binnen ons onderwijs.

Doel van Anglia is om de Engelse taal stap voor stap aan te bieden en te toetsen. Deelnemers werken gedifferentieerd en kunnen dus op hun eigen niveau meedoen. Er zijn zeven verschillende niveaus waarop je dit examen kunt doen en de hoogste twee niveaus, Proficiency en Masters, geven toegang tot veel HBO-instellingen en universiteiten in het buitenland waar Engels de voertaal is.

 

 

 

Weekendje Londen

Aanstaande donderdag is het zo ver en maken de deelnemende leerlingen hun opwachting. Om 13.30 uur beginnen de kandidaten die het niveau Masters doen. Zij zijn het langst bezig, maximaal tot 16.45 uur. Dit jaar wint degene die de hoogste score heeft van de school voor het niveau Masters een weekendje Londen. Het aantal leerlingen dat zich voor dit niveau heeft aangemeld is hierdoor verdubbeld. 

De Anglia examens worden op school gemaakt. Na afloop worden de examens opgestuurd naar Chichester College in Engeland, waar ze nagekeken worden. Na ongeveer zes weken volgt de uitslag. Nadat het examen is behaald, ontvangt de geslaagde een Anglia certificaat waarmee hij of zij het niveau van zijn of haar Engels kan aantonen. Eind mei is de uitslag bekend bij de docenten.

Meer weten over Anglia?