Leerling scoort uitmuntend met Anglia

05-07-2018

Jan József Buis haalde het predicaat distinction (uitmuntend) met de Anglia-examens. Op woensdag 4 juli heeft hij hiervoor een reischeque ontvangen ter waarde van € 250,- te besteden aan een trip naar Londen.

Op het Groene Hart Lyceum worden sinds 2007 jaarlijks de Anglia-examens afgenomen. Dit zijn internationaal erkende examens die toegang geven tot veel Engelstalige hbo-instellingen en universiteiten in het buitenland. Doel van Anglia is om de Engelse taal stap voor stap aan te bieden en te toetsen. Deelnemers werken gedifferentieerd en kunnen dus op hun eigen niveau meedoen.

Predicaat distinction

Er zijn tien niveaus waarop examen kan worden afgelegd. Het hoogste niveau, Masters, is erg pittig. Echter, tot op heden is het geen enkele leerling van het Lyceum gelukt het predicaat distinction te halen voor dit Mastersniveau. Degene die dit jaar de beste totaalscore gehaald had op alle drie de onderdelen: lezen, schrijven en luisteren, zou de prijs winnen. Distinction werd onhaalbaar geacht. Toch is het Jan József Buis gelukt om het examen te halen met dit predicaat.

Henk Reinbergen, zijn trotse docent en organisator van de Anglia-examens, overhandigde hem de cheque tijdens de diploma-uitreiking van het vwo dat gisteravond plaatsvond. Buis reageerde enthousiast: “Het is gewoon gelukt!”.

Niveau Anglia-examens

Ruim 300 leerlingen van de klassen 1 t/m 6 deden op donderdag 12 april mee aan de examens op hun eigen niveau. De Anglia-examens zijn op school gemaakt. Na afloop werden de examens opgestuurd naar Chichester College in Engeland, waar ze nagekeken werden. Na ongeveer zes weken volgde de uitslag. Nadat het examen is behaald, ontvangt de geslaagde een Angliacertificaat waarmee hij of zij het niveau van zijn of haar Engels kan aantonen.