Goede doelen-dag op het Leerpark

07-12-2018

Het Groene Hart Leerpark heeft geld op vrijdag 30 november opgehaald voor War Child. Bas Flipse en Valerie van der Burg, twee docenten van de school gaan de Kilimanjaro beklimmen en al het geld gaat naar War Child. De leerlingen van de school helpen door bijvoorbeeld lege flessen in te zamelen.

De docenten willen kinderen in Afrikaanse oorlogsgebieden helpen om onderwijs te krijgen en goede schoolspullen. De derde klassen van het Leerpark hebben zich ingezet om geld op te halen. Ze hebben broodjes verkocht, baantjes gezwommen, lege flessen ingezameld en nog veel meer. In De Hoorn in Alphen aan den Rijn hebben leerlingen zo veel mogelijk baantjes getrokken. Op de locatie aan het Marsdiep verkochten leerlingen tosti’s en noodles in de pauzes.

Bas Flipse kwam ook even langs om de kinderen aan te moedigen en om een tosti te kopen. Hij was onder de indruk van de moeite die de leerlingen deden om geld in te zamelen. ‘Het is erg fijn om te merken hoe de leerlingen, maar ook de collega’s en de rest van de school ons steunen. We zijn blij met alles wat er naar War Child gaat. Uiteindelijk willen we €5.895,- of meer ophalen: een euro voor iedere meter die de Kilimanjaro hoog is.’

Bas Flipse en Valerie van der Burg gaan vanaf 6 januari de Kilimanjaro beklimmen. Tot die tijd zijn er meer acties gepland. Kijk op de speciale website voor meer informatie. Er is ook een leuke video waarin Bas en Valerie uitleggen wat hun doel is.

De Kilimanjaro-klimmers hebben het prachtige bedrag van €828,15 in ontvangst genomen. Een deel van de activiteiten was voor de cliniclowns, die op €300,- mogen rekenen.