Lyceum foutloos bij Kangoeroewedstrijd

28-05-2019

Op woensdag 22 mei was op het Lyceum de prijsuitreiking van de Kangoeroe wiskundewedstrijd. Dit jaar was de prijsuitreiking heel speciaal. Van de vijf leerlingen in Nederland die de wedstrijd foutloos hadden gemaakt, zijn er twee afkomstig van het Groene Hart Lyceum. Een prestatie om trots op te zijn. 

Zo’n 25 leerlingen van het Lyceum deden mee op de niveaus wizBRAIN en wizPROF. Tim Oosterom uit klas c1d, is één van de twee havo/vwo-brugklasleerlingen in Nederland die de opgaven van wizBRAIN foutloos gemaakt heeft. Jelmer Stolwijk uit klas 2v2 is één van de drie 2vwo-leerlingen in Nederland die de opgaven zonder fouten afrondde. 

Het Lyceum is supertrots op de jongens. Wiskundedocent Marijke Allis: ‘’Alle opgaven van de Kangoeroewedstrijd foutloos maken, heb ik nog niet eerder meegemaakt. Dat maar liefst twee van onze leerlingen dit gepresteerd hebben is heel bijzonder.’’

In het bijzijn van de andere deelnemers, de unitleiders waar de leerlingen onder vallen, wiskundedocenten en mentoren werden de jongens verrast met de bekendmaking van hun bijzonder prestaties. Als prijs kregen Tim en Jelmer een gouden medaille en een 

Chromebook. Tim: ‘’Ik had dit echt niet verwacht! Ik heb de antwoorden achteraf nog gecontroleerd met mijn moeder. Ik dacht dat ik drie fout had.’’ Ook Jelmer is trots op zijn resultaat: ‘’Ik ben echt heel erg blij!’’

Niet alleen de prestaties van Tim en Jelmer werden gevierd. Ook voor een aantal andere leerlingen lag er een prijsje klaar. 

Aan de Kangoeroe wiskundewedstrijd doen jaarlijks meer dan 6,5 miljoen leerlingen mee over de hele wereld. De wedstrijd heeft als doel leerlingen te laten ervaren dat wiskunde (en rekenen) heel leuk en uitdagend zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau. Leerlingen vanaf groep 3 van de basisschool tot en met 6 vwo van de middelbare school kunnen meedoen.

Meer informatie over de W4Kangoeroewedstrijd >