20 december: lessenmarathon War Child

18-12-2018

In de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 december vindt op het Groene Hart Leerpark een bijzonder evenement plaats voor War Child: de onderbouwleerlingen volgen dan de hele nacht les op school. Ze laten zich sponsoren en zamelen zo geld in voor de actie van docenten Bas Flipse en Valerie van der Burg, die in januari de Kilimanjaro gaan beklimmen.

Een groep enthousiaste docenten zal een bijzonder lessenprogramma verzorgen met allerlei speciale activiteiten. De leerlingen zijn hard bezig om sponsors te vinden die geld bijdragen voor hun inzet om lessen te volgen gedurende de nacht. Ter voorbereiding ontwerpen ze in de lessen promotiemateriaal voor de lessenmarathon.

Het Leerpark heeft meegedaan aan de actie van War Child om een kerstfeestje op school te winnen, en deze prijs in de wacht gesleept. Dit betekent dat de lessenmarathon feestelijk wordt geopend door een ambassadeur van War Child. De volgende ochtend wordt de lessenmarathon afgesloten met een feestelijk ontbijt, een mooi kerstverhaal en de bekendmaking van het ingezamelde geldbedrag. Daarna is het tijd voor een welverdiende vakantie voor de leerlingen en docenten.

Het is niet voor het eerst dat de leerlingen en docenten zich inzetten voor War Child: zo is er al een benefietdiner georganiseerd en hebben de derdeklassers tijdens de goede doelen-dag op 30 november maar liefst € 828,15 opgehaald. Bas Flipse en Valerie van der Burg hopen in totaal voor iedere meter die de Kilimanjaro hoog is, minstens een euro op te halen om zo op een totaalbedrag van minimaal € 5.895,- uit te komen. Tijdens hun klim, die op 6 januari start, zullen ze door vijf verschillende ecosystemen lopen.

Meer informatie over de klim van de twee docenten staat op www.kilimanjarostrijders.nl, een site die is ontworpen door een oud-leerling van de school. Doneren kan daar ook.