Activiteiten

Reisweek – Groene week
Elk jaar maken de leerlingen van havo 4 en vwo 5 in het voorjaar een meerdaagse reis. Om een indruk te geven van deze reizen maken wij een informatieboekje. Van alle leerlingen wordt een actieve bijdrage verwacht, ook bij de voorbereiding van de reis waaraan hij of zij deelneemt.

Informatieboekje reisweek 18-19 (pdf)

Vrijdag 19 oktober ontvangen de leerlingen bericht met hierin o.a. de aanmeldlink voor het inschrijven.

Tijdens deze reisweek is er voor de overige klassen de Groene Week. Tijdens deze week zijn er geen reguliere lessen, maar uitsluitend projecten en excursies voor de andere klassen.

Cultuurdag
Het uitdragen van cultuur is een speerpunt van onze school. Daarom organiseert de school ieder schooljaar een cultuurdag waaraan álle leerlingen van klas 1 t/m 6 deelnemen.

Er worden op deze dag vele workshops aangeboden door leraren, leerlingen, ouders en externe deskundigen. Het gaat bijvoorbeeld om muziek, dans, theater, architectuur, beeldend, literatuur, film, en nog veel meer.

Goede Doelendag
Ieder schooljaar is er een Goede Doelendag op het Groene Hart Lyceum. Op deze dag verzamelen alle leerlingen van onze school zoveel mogelijk geld in voor een goed doel. Taarten verkopen, auto’s wassen, een bingo organiseren of een concert geven. Alles kan!

Schoolfeesten
Op het Groene Hart Lyceum is er de feestcommissie die gedurende het schooljaar diverse feesten organiseert, zoals het kerstgala, het nieuwjaarsgala en de eindfeesten. Is het verzinnen van thema’s, maken van poster en organiseren van activiteiten jouw ding? Meld je dan aan bij de feestcommissie.

De feestcommissie wordt geholpen door de techniekcommissie. Deze commissie zorgt ervoor dat het licht en geluid tijdens de feesten tot in de puntjes is geregeld en draaien vervolgens als DJ de sterren van de hemel. Ben jij handig met licht en geluid en weet je van aanpakken, of ben jij de toekomstige Armin van Buren? Dan is dit een commissie voor jou!