Extra uitdagingen

Anglia
Het Lyceum hecht er veel waarde aan dat de leerlingen niet alleen het Nederlands, maar ook het Engels op een hoog niveau beheersen. De school is daarom aangesloten bij het Anglia Netwerk Nederland en biedt leerlingen de mogelijkheid deel te nemen aan de internationaal erkende examens van Anglia.

Het diploma geeft aan hoe goed de leerling het Engels beheerst. Haalt hij een diploma op het hoogste niveau, dan krijgt hij zonder taaltoets toegang tot Engelstalige hogescholen en universiteiten. De school stimuleert deelname. Tijdens de lessen Engels bereiden leerlingen zich voor op de examens. Alleen voor deelname aan het examen wordt betaald.
Meer informatie is te vinden op de website: www.anglia.nl.

DELF
Naast de Anglia examens, is er op het Groene Hart Lyceum ook aandacht voor de Franse taal. Zo is er op onze school de mogelijkheid om deel te nemen aan DELF examens. DELF examens zijn de officiële Franse taalexamens die overal ter wereld afgenomen worden en die leiden tot een diploma waarmee je jouw mate van taalbeheersing kunt aantonen. DELF staat voor Diplôme d’Etudes en Langue Française. We hebben een mogelijkheid om deel te nemen aan het DELF examen in klas 3 en in de bovenbouw.
Meer informatie is te verkrijgen via de docent Frans.

Pre-University
Het Lyceum neemt deel aan de activiteiten van het Pre-University College en Pre-Classes van de Universiteit Leiden. Dit betekent dat getalenteerde en gemotiveerde vwo-leerlingen uit de bovenbouw uitgekozen kunnen worden al tijdens hun schooltijd bijzondere colleges en onderzoeksprogramma’s aan de universiteit te volgen.

Wiskunde Kangoeroe
In Nederland wordt de kangoeroewedstrijd georganiseerd door de Stichting Wiskunde Kangoeroe, Radboud Universiteit Nijmegen. Deze wedstrijd laat leerlingen ervaren dat wiskunde leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau. Wat is er leuker dan te laten zien dat je meer kunt dan jouw docent van je had verwacht! Bovendien kun je nog prijzen winnen ook…  Het gaat om dertig verrassende vraagstukken die stuk voor stuk creativiteit en inzicht vragen. Meer informatie is te verkrijgen bij de wiskundedocenten.

Kunst op het Groene Hart
Op het Groene Hart Lyceum is er de mogelijkheid om als extra uitdaging bij je standaardvakkenpakket de vakken muziek en beeldende vorming in de bovenbouw te volgen. Het vak muziek wordt afgerond met een echt examenconcert en voor het vak beeldende vorming stel je samen met je klasgenoten een afsluitende expositie samen. Schuilt er een ware kunstenaar in jou? Dan kan je op het Groene Hart Lyceum je talenten kwijt!

Debatteam
Het Groene Hart Lyceum kent een rijke debattraditie. Sinds 2010 heeft de school zijn eigen debatteam welke op vrijdagmiddag samenkomt. Meer weten >

Het volgen van een extra vak in de bovenbouw  
Met het volgen van een extra vak willen we getalenteerde leerlingen de mogelijkheid bieden om een extra uitdaging aan te gaan. Hierbij dien je te rekenen op flink wat extra studietijd. Het extra vak komt bovenop het gewone pakket. Omdat het niet altijd mogelijk is om alle lessen te volgen (en je soms zelfs helemaal geen lessen kunt volgen), wordt er veel gevraagd van je zelfstandigheid. Daarom is zo’n extra vak specifiek bedoeld voor de leerling die ruimte over heeft om een extra uitdaging aan te gaan. Als richtlijn houden we hierbij aan dat je gemiddeld een zeven staat voor de profielvakken in de derde klas. Bedenk daarbij dat alle vakken in de bovenbouw hogere eisen stellen. Het tempo ligt hoger, het niveau is hoger, de toetsstof omvangrijker. Het gaat niet alleen om een vak extra, dit moet je in je besluit meenemen. Wil je je aanmelden voor een extra vak dan vind je het formulier op de pagina documenten>.