Talentklassen

Op het Lyceum kiezen leerlingen ook voor een talentklas. Eén middag per week volgen ze een gevarieerd programma. Ook is er aandacht voor samenwerken en presenteren. Zo krijgen leerlingen de ruimte om talenten verder te ontwikkelen.

atelierklas
De atelierklas is voor leerlingen die graag creatief bezig zijn. Ze gaan tekenen, schilderen, boetseren en (grafisch) ontwerpen. Verschillende materialen en technieken komen aan bod. Ze maken eigen kunstwerken en werken aan groepsopdrachten. Het werk wordt geëxposeerd tijdens het Open Huis of bij een tentoonstelling. Ze maken ook een uitstapje naar een museum of bezoeken een atelier.

muziektheaterklas
Leerlingen die graag in de schijnwerpers staan kunnen voor de muziektheaterklas kiezen. Ze gaan toneelspelen of optreden in een musical. Eigen inbreng is belangrijk, want er wordt veel gebruik gemaakt van improvisatie. Aan het eind van het jaar wordt een eigen voorstelling, presentatie of film gemaakt.

sportklas
In de sportklas krijgen leerlingen twee uur in de week extra sport. Ze sporten niet alleen méér, maar maken in clinics ook kennis met andere sporten zoals hockey, (water)skiën en atletiek.

techniekklas
De techniekklas is voor enthousiaste leerlingen die graag dingen onderzoeken en willen weten hoe alles in elkaar zit. Hoe ontwerp of bouw je bijvoorbeeld een raket? Kun je verlichting besturen met je computer? Op dit soort vragen zoeken leerlingen in deze klas een antwoord. Ze gaan experimenteren, onderzoeken en zelf iets bouwen of maken. Tijdens de lessen werken ze ook aan een eigen uitvinding die ze zelf presenteren tijdens een echte uitvinderswedstrijd.