Er was eens… op Groene Hart Rijnwoude

19-11-2018

In navolging van het succes van de leesbevorderingscampagne De Weddenschap is Groene Hart Rijnwoude gestart met een nieuwe missie. Dit jaar doen de eerste klassen mee met het project Er was eens…

Deze campagne richt zich op vmbo-leerlingen en helpt ze op hun eigen wijze het lezen te bevorderen. De leerlingen lezen, maar schrijven ook hun eigen verhaal tijdens dit project. Dat dat geen gemakkelijke klus is, werd al snel duidelijk. 

Gelukkig kwam er namens Er was eens… een schrijver op bezoek om de leerlingen het proces van het schrijven uit te leggen en hen te voorzien van tips en trucs. Natasza Tardio, onder meer bekend van het spannende boek Afgesloten, vertelde enthousiast hoe een verhaal tot stand komt. 

Komende weken zullen de leerlingen haar aanwijzingen in de praktijk brengen om met elkaar een goed verhaal te schrijven. Ze sturen de geschreven verhalen in en een deskundige jury zal ze beoordelen. Het borrelt inmiddels van ideeën en er wordt druk geschreven, overlegd en samengewerkt. Alle verhalen komen in een bundel en het winnende verhaal wordt beloond met mooie prijzen! 

Eind april 2019 maakt de jury de winnaars bekend. Zal Groene Hart Rijnwoude erin slagen om ook deze prijs in de wacht te slepen? We zullen het zien, aan de inzet zal het zeker niet liggen!