Kunst en cultuur

In het domein Kunst & Cultuur op Rijnwoude maken leerlingen kennis met kunst, cultuur en sport. Zij verkennen en ontdekken hier hun eigen mogelijkheden en hun kennis wordt verdiept en verbreed. Bovendien krijgen leerlingen oog voor de kunstzinnige en culturele diversiteit in de Nederlandse samenleving en de wereld.

Bij het domein Kunst & Cultuur leren de leerlingen hun verbeelding te uiten. Het draait om het communiceren van gevoelens en ervaringen via beeld, geluid en taal.

Aan de hand van de cultuurschijf van vijf, bieden we in de eerste drie leerjaren de volgende leergebieden aan: Media & Expressie (MX), Beeldende Vorming (BV) en Beweging & Sport (BS).

media & expressie (MX)
Binnen dit vak komen muziek, dans, drama en audiovisuele vormgeving aan bod. Het wordt gegeven in een goed uitgerust muzieklokaal. Bovendien beschikt de school over een professionele digitale studio waar de leerlingen beeld en geluid kunnen monteren.

beeldende vorming (BV)
Hierbij krijgen leerlingen handvaardigheid, tekenen en textiele werkvormen. In 2014 is het BV-lokaal twee keer zo groot geworden, zodat onze leerlingen gevarieerd en kwalitatief goede werkstukken kunnen maken.

beweging & sport (BS)
Bij dit vak maken de leerlingen in het eerste jaar kennis met allerlei vormen van sport. In de volgende leerjaren wordt deze kennis verdiept.