Talentklassen

Op de Topmavo kiezen leerlingen ook voor een talentklas. Eén middag per week gaan ze aan de slag onder leiding van een deskundige leraar en volgen een gevarieerd programma. Ook is er aandacht voor samenwerken en presenteren. Zo krijgen leerlingen de ruimte om talenten verder te ontwikkelen.

atelierklas
Tekenen, schilderen, collages maken, boetseren, werken met hout en ontwerpen. De aterlierklas is voor leerlingen die graag creatief bezig zijn en misschien wel dromen van een baan in de reclamewereld, de modewereld of als stylist. Ze maken eigen kunstwerken en werken soms aan groepsopdrachten. Een deel van het werk wordt geëxposeerd in school.

klas culinair
Een diner samenstellen, een heerlijk soepje bereiden, een lekker broodje bakken of een snelle pasta serveren. Alles komt aan bod. Bij klas culinair leren leerlingen écht proeven, ruiken en voelen. Ze gaan de slag in de keuken, daar maken en leren ze van alles over lekker en gezond eten, recepten en de bereiding ervan.

muziektheaterklas
Bij muziektheater gaan leerlingen zingen, muziek maken, toneelspelen en films maken. Ze leren nieuwe dingen over muziek en theater en laten dat zien in presentaties. Leerlingen hoeven nog niets te kunnen, maar als ze wel ervaring hebben dan kunnen ze hier gebruik van maken. Aan het eind van het jaar wordt een eigen voorstelling of film gemaakt.

science-techniekklas
Alle dingen, die mensen bedenken en maken, horen bij techniek. Maar waarom en hoe bedenken mensen dingen en hoe maken ze die dingen dan?
De jongens en meisjes van de Science-techniekklas gaan met deze vragen aan de slag. Zo leren ze meer over materialen, gereedschappen en hoe dingen werken.
Maar ze gaan vooral onderzoeken, oplossingen bedenken, ontwerpen en natuurlijk heel veel zelf maken en repareren!
De talentklas bestaat uit afwisselend Science (bedenken en ontwerpen) en Techniek (maken en zien of het werkt). Ze werken met hout, kunststof, papier, metaal. Dus ze leren meten, tekenen, 3D printen, monteren, zagen, vijlen, boren, buigen, knippen. In twee jaar maken ze zo heel wat leuke werkstukken en zijn ze in staat kleine problemen met techniek op te lossen.

sportklas
In de sportklas krijgen leerlingen twee uur in de week extra sport. Ze gaan bijvoorbeeld voetballen, hockeyen, basketballen en turnen. Tijdens deze sportlessen beoefenen ze de sporten op een hoger niveau dan in de gewone lessen. Ook gaan ze naar sportlocaties in Alphen aan den Rijn. Door al deze ervaringen genieten leerlingen nog meer van het sporten.